SaS: Juraj Droba zverejnil majetkové priznanie nad rámec zákona

0
Juraj Droba (Autor: TASR)

„Robím to tak každý rok. Súčasný zákon považujem za nedostatočný. Zverejnenie povinných údajov neposkytne o majetku verejného funkcionára či o jeho zmenách v porovnaní s predchádzajúcim rokom reálny obraz,“ hovorí Juraj Droba.

Droba vo svojom majetkovom priznaní uvádza nielen kompletne všetky príjmy, ale zverejňuje veľmi podrobne aj prehľad hnuteľného a nehnuteľného majetku vrátane čísiel listov vlastníctva z katastra nehnuteľností.

Zo zverejňovaných majetkových priznaní vyplýva, že podstatnú časť príjmov Juraja Drobu tvorili za rok 2016 predaj a prenájom nehnuteľností.

„Považujem za veľmi dôležité, aby verejnosť mohla posúdiť, či sa verejní funkcionári v súvislosti s výkonom funkcie neprimerane neobohatili. Intenzívne to vnímam aj v súvislosti s priebehom súčasnej kampane pred župnými voľbami. Viacerí nezávislí kandidáti sa už pred letom pustili do neutíchajúcej masívnej kampane, hoci obraty na ich transparentných účtoch buď nie sú žiadne, alebo nekorešpondujú s rozsahom ich aktivít,“ vysvetlil J. Droba.

Poslanec Droba dlhodobo podporuje snahu svojho straníckeho kolegu Martina Poliačika, ktorý sa ako predseda Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií dlhodobo snaží o sprísnenie majetkových priznaní tak, aby sa z nich dalo zistiť, či si verejný funkcionár mohol na svoj majetok zarobiť výkonom svojej funkcie alebo nie. „Len nulová tolerancia korupcie je cesta k skutočnej transparentnosti,“ uzatvára poslanec NR SR a kandidát na bratislavského župana Juraj Droba.

- Reklama -