SaS: Fico predviedol voči študentom cynizmus najhrubšieho zrna

0
Predseda vlády Robert Fico (Autor: TASR)

„Premiér Fico sa vychvaľuje bojom proti korupcii, prijímaním protikorupčných opatrení, ale sám býva v byte Ladislava Bašternáka a politicky kryje prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara i špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorí sú symbolmi slovenského korupčného marazmu. To je cynizmus najhrubšieho zrna,“ uviedol predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

Pochopenie pre občianske protesty študentov, aké prejavili premiér Fico a jeho ministri, je podľa SaS falošné. Liberáli ho vnímajú ako politickú taktiku v zmysle – nedráždiť zbytočne národ a pokračovať v rozkrádaní štátu a krytí zločinov.

„Ak predseda koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár vyhlásil, že protesty môžu byť v boji proti korupcii nápomocné, žiadame ho, aby verejnosti vysvetlil, v akom zmysle majú byť nápomocné. Je totiž zjavné, že korupcia a bezprávie ovládli slovenskú spoločnosť preto, lebo ovládli doterajšie vlády: Mečiarove, Dzurindove i Ficove,“ vyhlásila podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

Podpredseda SaS Ľubomír Galko tvrdí, že aktuálna Ficova vláda trpí akútnym nedostatkom čestných ľudí vo vysokých funkciách. „Koaličné strany Most-Híd a SNS sa doteraz nezmohli ani na jeden jediný krok, ktorý by Smer-SD primäl urobiť aspoň gesto a zbaviť skompromitovaného ministra Kaliňáka funkcie. Pritom je jasné, že bez ich podpory by korupčná dekáda vlády Smeru už skončila,“ dodal Galko. 

- Reklama -