SaS: Ako dlho bude Smer-SD tolerovať R. Kaliňáka?

0
Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Autor: TASR)

Na ministerstvách, nevynímajúc ministerstvo vnútra, sú na verejné obstarávanie vyškolení ľudia. Ak teda opakovane dochádza k stanoveniu diskriminačných podmienok do verejných súťaží, liberáli v tom vidia zámer zvýhodniť vopred vybrané spoločnosti, respektíve ich predstaviteľov. „Minister vnútra Kaliňák nesie za tento odsúdeniahodný prístup k pravidlám hospodárskej súťaže a eurofondom politickú zodpovednosť,“ hovorí najsilnejšia opozičná strana.

Podľa SaS na základe vysokých vedľajších príjmov ministra Kaliňáka, ktoré zdôvodňuje nešpecifikovanými obchodmi s cennými papiermi, vzniká podozrenie, či vrchným organizátorom manipulácii verejných súťaží o zákazky za desiatky miliónov eur na ministerstve vnútra nie je on sám.

„Strana Smer-SD doteraz odmietala vidieť Kaliňákov rukopis na spolitizovaní policajného zboru, na hrubých chybách pri verejnom obstarávaní, ktoré zaváňajú podvodmi, na jeho stykoch s obskúrnymi osobami z kriminálneho prostredia, ale aj na monštruóznej kauze Bašternák, ktorá by zrejme bez jeho pričinenia nikdy nevznikla, lebo dotyčný podnikateľ by čelil normálnemu vyšetrovaniu,“ uviedli Sulíkovci.

SaS očakáva, že neúspech v župných voľbách členom Smeru-SD otvorí oči a ministra Kaliňáka konečne uvidia ako toho povestného kostlivca v skrini, ktorý ich politicky i spoločensky kompromituje, čo má už aj praktický dôsledok na volebný výsledok strany. Robert Kaliňák je tak pre Slovensko i samotný Smer-SD persona non grata.

Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS
Jozef Rajtár, tímlíder SaS pre štíhly štát

- Reklama -