SaS: Ak by platili kritériá Bélu Bugára, z vlády neodstúpi nikdy nikto

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Ak by sa v politickej kultúre presadili Bugárove kritériá, potom by nemusel odstúpiť z vlády nikto, pretože na Slovensku nie je zvykom, že súlad konania členov vlády so zákonmi a morálkou zabezpečujú orgány činné v trestnom konaní alebo ich vlastné svedomie,“ uvádza poslanec NR SR a podpredseda strany Sloboda a Solidarita Ľubomír Galko a pripomína, že Kaliňákova obhajoba zo strany predsedu Mostu-Híd je v rozpore aj s postojmi jeho straníckych kolegov. „Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská, síce výrazne alibisticky, ale opakovane dáva najavo, že minister Kaliňák by mal zo svojho postu odísť,“ hovorí Galko.

Poslanec SaS Jozef Rajtár dodáva, že spolu s mnohými občanmi na Slovensku vrátane jeho južnej časti si kladieme otázku, aké sú skutočné dôvody Bugárovho konania. „Neskúsenosť to v žiadnom prípade nemôže byť, nakoľko Béla Bugár je takpovediac inventárom slovenskej politiky. Možno sú za tým jeho dobré osobné vzťahy s Robertom Kaliňákom, ktorý ho prizval do svojej suity, keď v juhoslovenských obciach rozdával pred voľbami nové hasičské autá,“ domnieva sa Rajtár.

Podľa poslanca, žiaľ, nemôžeme vylúčiť ani hlbšie súvislosti, ktoré majú obchodné pozadie a pre Bélu Bugára znamenajú významné politické i materiálne benefity. „To by mohlo byť vysvetlenie, prečo mu na rozdiel od iných členov strany Most-Híd spolupráca so Smerom-SD vyslovene vyhovuje. Dokonca tak, že mu uniká zničujúci dopad na jeho povesť i povesť strany, keď obhajuje neobhájiteľné. Béla Bugár sa tak sám vyčleňuje zo vzniku slušnej vlády, ktorá nahradí tú súčasnú,“ uzatvárajú predstavitelia SaS.

- Reklama -