SNS rieši aj kvalitu pitnej vody a jej distribúciu

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Slovenská národná strana má veľký záujem o dosiahnutie úrovne vodného hospodárstva. Minimálne taký, aký povoľuje súčasný vývoj technológií. Voda je považovaná stále ako zdroj energie v budúcnosti. A čo tak lepšie zásobovanie pitnou vodou? Áno, veď Ministerstvo pôdohospodárstva má v názve aj rozvoj vidieka. „Cieľom je zvýšiť podiel obyvateľstva so zlepšeným zásobovaním pitnou vodou, odvádzaním a čistením odpadových vôd verejnou kanalizáciou bez negatívnych dopadov na životné prostredie.“ Vysvetľuje novú úlohu SNS predseda parlamentu Andrej Danko.

Zvýšenie požadovanej kvality, primerané investovanie do distribúcie pitnej vody a jej následné čistenie sú samozrejmosťou vo vyspelých európskych  krajinách. „Niekto musí byť iniciátorom myšlienky v správnom okamihu a niekto jej realizátorom s dostupnými nástrojmi.“ Zdôrazňuje šéf Slovenskej národnej strany poslanie agrorezortu.

Rekonštrukcia prívodov vody, rekonštrukcia stokovej siete, objektov a zariadení verejnej kanalizácie v obciach, budovanie a rekonštrukcia čistiarní odpadových vôd, rekonštrukcia existujúcich vodárenských zdrojov podzemných vôd sú nevyhnutnosťou udržateľnosti vodného zdroja.

Predseda parlamentu a strany národniarov Andrej Danko “odkrýva” na záver verejné tajomstvo: „Musíme zabezpečiť udržateľné poskytovanie verejných služieb regiónov, miest a obcí. Voda je vzácnym dedičstvom od našich predkov, ktorí sa o jej kvalitu starali pre nás všetkých. My sa musíme o to viac pre ďalšie generácie.“

- Reklama -