SNS chce dať cestovnému ruchu nový impulz, pripravili návrh na rekreačné poukážky

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Podľa predsedu parlamentu a strany národniarov Andreja Danka: „Prioritou politiky Slovenskej národnej strany je rozvoj kúpeľníctva a cestovného ruchu. Náš program je zameraný na systémovú a cielenú podporu segmentu cestovného ruchu a kúpeľníctva, pretože ho považujeme za významný potenciál Slovenska, s ktorým treba rozumne pracovať.“ Medzi zásadné opatrenia, ktoré majú zvýšiť atraktívnosť Slovenskej republiky, ako turistickej destinácie, je zvýšenie marketingovej podpory Slovenska, zmeny v daňovom systéme, ale aj zavedenie tzv. rekreačných poukážok.

V prípade, ak sa podarí nájsť dostatočnú podporu na ich zavedenie do praxe, umožní systém zamestnávateľovi, aby svojim pracovníkom prispel na dovolenku na našom území.

„Cestovný ruch je pre veľa obcí aj mikroregióny jediným významným zamestnávateľom aj investorom a myslíme si, že si zaslúži väčšiu podporu,“ zdôrazňuje šéf SNS Andrej Danko. Systém rekreačných poukážok funguje úspešne napríklad  vo Francúzsku, osvedčil sa aj v Maďarsku alebo Taliansku. Hlavným cieľom politiky Slovenskej národnej strany je úsilie podporiť domáci cestovný ruch a zvýšiť záujem Slovákov o dovolenku vo vlastnej domovine.

Bratislava, dňa 12. 07. 2017

- Reklama -