SNS: Vďaka SNS pribudnú nové cyklotrasy v rôznych regiónoch Slovenska

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Mestá sú čoraz viac obsadzované autami. Chceme preto podporiť alternatívne riešenia prepravy. Skúsenosti z iných európskych miest sú dôkazom úspešnej cyklistickej dopravy. „Bicykle neznečisťujú ovzdušie, nespôsobujú hluk a nevytvárajú zápchy. S bicyklom sa dá ľahko zaparkovať a pohybom prospievame aj nášmu zdraviu.“ Odôvodňuje predseda SNS Andrej Danko dôležitosť výstavby alternatívnej dopravy.

SNS má v záujme zvyšovať atraktivitu a prepravnú kapacitu cyklistickej dopravy na celkovom počte prepravených osôb. Celková dĺžka bude necelých 87 km zameraná na obnovu a rekonštrukciu už existujúcich a budovanie nových cyklistických komunikácií. „Ak sa cyklotrasy osvedčia, ľudia určite radi ocenia budovanie ďalších,“ dodáva šéf parlamentu.

Veľmi veľa ľudí považovalo tému cyklistickej dopravy, za nie veľmi atraktívnu. Bicyklovanie je vnímané skôr ako športová aktivita a nie spôsob dopravy, alebo ako presun z miesta na miesto. Táto filozofia sa mení, čoraz viac ľudí si uvedomuje, že nemôžeme podporovať iba rozvoj individuálnej automobilovej dopravy. Aj primátori viacerých miest sú za rozvoj cyklotrás a očakávajú zníženie počtu automobilov na cestách.

Bratislava, dňa 15. 8. 2017

 

- Reklama -