SNS: Turecko je zrelé pre procesy s novinármi na sankcie od EÚ

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Obmedzovanie ľudskej slobody a jej následné zneužívanie na vydobytie si lepšieho hospodárskeho postavenia voči okolitým európskym štátom je doslova na hrane. Turecko chce byť „silou mocou“ členom EÚ práve preto, aby sa viacej a rýchlejšie vyvíjalo k prosperite. “Ignorujeme sústavné porušovanie ľudských práv v Turecku. Je to nesmierne falošné a nehodné Európskej únie chrániacej ľudské práva.” Prehlasuje so znepokojením Andrej Danko.

Krajina sa perzekúciami voči ľuďom vzďaľuje štandardným demokratickým princípom a hodnotám EÚ. To má negatívny vplyv na partnerstvo, o ktoré sa Turecko dlhodobo usiluje. “Vzťahy sú zhoršené. Sloboda slova v krajinách neďaleko našich zemepisných šírok je luxusom, za ktorý sa platí vysokou dávkou energie si ho udržať a niekedy nás môže stáť aj život.” Poukazuje na zlú situáciu šéf NR SR a SNS.

Členstvo v EÚ nie je zásluhové, je založené na splnení veľmi prísnych a náročných kritérií. „Aj významní politici EÚ poukazujú, že v súčasnosti Turecko nespĺňa podmienky na to, aby mohlo byť akceptované a prijaté do Únie,” hovorí Danko. Pritom Európska únia tvrdí, že bez pomoci Turecka by Únia nezvládla migračnú krízu.

Sme súčasťou Európskej únie a chceme v nej zotrvať i naďalej. Nedávnym štátnym sviatkom sme si pripomenuli prvky zvrchovanosti Slovenskej republiky. Máme zákonodarné orgány kreované slovenským občanom a nie je možné ich obísť pri ďalšom formovaní nášho štátu. “Tak ako má štát naslúchať občanom a rešpektovať ich práva, tak aj turecká vláda v Ankare by mala naslúchať zásadným princípom demokracie a slobode prejavu.” Symbolicky prepája dva rozdielne svety predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Bratislava, dňa 25. 07. 2017

- Reklama -