SNS: Spoločné zasadnutie krajských rád SNS Bratislavského a Trnavského kraja

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Bratislavským a trnavským národniarom zopakoval šéf SNS súčasné témy z predošlých zasadnutí. Za jednohlasnej podpory straníkov aj tu predseda našiel podporu spoločnej zásady, akou je odmietanie negativizmu a súčasne zdôraznil: „Elementárnou vecou, je úcta k štátnikom a samotnému štátu. Takúto disciplínu a rešpekt je možné docieliť aj schválenou brannou výchovou, ktorá sa má systematicky postupne zaradiť do učebných osnov ako súčasť telesnej výchovy. Niektoré dobré príklady z minulosti je treba vrátiť späť do systému.“ Ďalej vyhlásil: „Možno súčasní mladí muži by mali aspoň na 3 mesiace ísť na vojenskú prípravu, kde by sa naučili elementárnym zručnostiam, ktoré ako muži by mali ovládať. Tak by sa do spoločnosti vrátila väčšia zodpovednosť a mužnosť.“

Andrej Danko predstavil za jednotlivé kraje kandidátov do volieb VÚC za Slovenskú národnú stranu, spomenul, aby straníci mali na pamäti aj budúce komunálne voľby, voľby do európskeho parlamentu a pomaly prichádzajúce parlamentné voľby. Na margo volieb prítomných povzbudil: „Dosiahnutie úspechu znamená, že najúspešnejší ľudia nevýhodu využijú vo svoj prospech.” Predseda SNS vyzval všetkých, aby nepochybovali vzájomne o sebe, aby sme všetci spoločne išli ďalej za svojim cieľom ako pred voľbami 2016 do NR SR. „Niektoré veci v živote neovplyvníme, aj keď sa na ne pripravíme. Skúsme prácou vydržať, a potom zabojovať v správnej chvíli. Najdôležitejším faktom je, že Slovenská národná strana je oživená strana, ktorá má pôsobnosť v parlamente,“ skonštatoval na záver predseda Danko.

Dagmar Kramplová poďakovala všetkým poslancom NR SR za SNS, ktorým sa podarilo presadiť v parlamente zmenu Ústavy SR o ochrane pôdy, ktorá je strategickým ťahom. „Našli sme oveľa lepší model ako majú okolité krajiny, ako chrániť nenahraditeľný zdroj, akým je pôda.  Máme vlastnú politiku a vlastnú tvár. Ako strana SNS sme a niečo aj znamenáme vo voľbách do VÚC nielen v Bratislavskom kraji, ale v každom kraji,“ zdôraznila v nadväznosti na predošlé slová predsedu a vyzdvihla úspech z dielne SNS presadený parlamente, ktorý doslova padol na úrodnú pôdu.

Na spoločnej krajskej rade predseda dal pokyn, aby poslanci za SNS chodili a zúčastňovali sa  krajských rád SNS, s cieľom objasniť a vysvetliť samotné hlasovania ako aj rozhodovanie pri schvaľovaní zákonov v Národnej rade SR. Samozrejme všetko s koordináciou programu parlamentu, keď nebude zvolaná schôdza. Okresní predsedovia SNS boli vyzvaní, aby komunikovali prostredníctvom krajských predsedov SNS, ktorí majú oslovovať s regionálnymi  žiadosťami našich vedúcich služobných úradov.

Prítomní členovia krajských rád na záver poďakovali, že mohli spoločne posedieť a vysvetliť si súčasnú spoločenskú a politickú situáciu  s predsedom SNS Andrejom Dankom a poslancami NR SR za SNS.

Stanislav Kmec poprosil okresných predsedov SNS, aby aj jemu zasielali všetky dôležité informácie, kvôli lepšiemu prehľadu a následnej pomoci. „V rámci kampane do VÚC pomôžeme kandidátom reklamnými predmetmi alebo iným spôsobom, ktorá bude koordinovaná s ústredím SNS,“ informoval o organizačných a technických náležitostiach predseda Slovenskej národnej strany v rámci podpory jednotlivých kandidátov do VÚC.

- Reklama -