SNS: Eva Smolíková na Hontianskej paráde v Hrušove

0
Eva Smolíková. (Autor: Archív: E.S.)

Pozvanie prijali aj poslanci NR SR za SNS Radovan Baláž a Peter Pamula. Na pozvanie starostu obce Hrušov pána Bendíka prijali pozvanie podpredsedníčka Slovenskej národnej strany a poslankyňa NR SR Eva Smolíková, poslanci NR SR Radovan Baláž a Peter Pamula. O spoločnosť hostí sa postarali aj krajský predseda SNS Banská Bystrica Štefan Turek, okresný predseda SNS Veľký Krtíš Jozef Galbavý, okresný predseda SNS Nové Zámky Ján Volf a členovia OR SNS Veľký Krtíš.

Hontianska paráda je spojená s ukážkou života na lazoch, kde si účastníci môžu pozrieť živé ukážky ručnej žatvy, mlátenia obilia, pečenia chleba v kamenných peciach, pálenia dreveného uhlia a kresania dreva a kameňa. Remeselníci z celého Slovenska ale aj zahraničia tu môžu predviesť svoje zručnosti i tradície. Zaujímavosťou sú rôzne dvory, ktoré slúžia na prezentáciu okolitých obcí a spolkov, kde si účastníci môžu vypočuť živú ľudovú hudbu a občerstviť sa špecialitami daných dvorov.

Na Paráde samozrejme nesmú chýbať scénické programy folkloristov z Hontu, z iných regiónov Slovenska a zahraničia, ktoré sa odohrávajú na miestnom amfiteátri. Slovenská národná strana sa pod záštitou člena OR SNS Veľký Krtíš Dušana Backa zúčastnila na Hontianskej paráde, kde si pripravila pre návštevníkov rôzne reklamné predmety a zabezpečovala bezplatný pitný režim.

Starosta obce srdečne privítal predstaviteľov SNS, následne prezentoval Hontiansku parádu a svoju obec, vyzdvihol spoluprácu a pracovitosť všetkých obyvateľov obce, ktorí sa aktívne, či pasívne zapájajú do príprav a zveľaďovaní obce. Po návšteve starostu mali hostia možnosť prezrieť si takmer všetky zaujímavosti, ktoré si obec pre svojich návštevníkov pripravila.

- Reklama -