SIEŤ: Petíciu za hmotnú zodpovednosť politikov podpísalo viac ako 105 tisíc ľudí

0
Logo strany #Sieť (Autor: #Sieť)

V prípade splnenia formálnych podmienok sa ňou budú musieť zaoberať poslanci ešte do marcových volieb. „Úplne na začiatku, pred piatimi mesiacmi, som čakal pár desiatok tisíc podpisov. Ale ľudia to naozaj chcú. A zaslúžia si, aby sa ich vyjadrenou vôľou parlament skutočne zaoberal,“ vyhlásil predseda #SIETE Radoslav Procházka.

Predseda #SIETE je presvedčený, že priama osobná zodpovednosť politikov je predpokladom skutočnej nápravy pomerov v štáte. „My o ňu, s podporou viac ako stotisíc ľudí, vidíme o to väčší dôvod zabojovať a považujeme to za dôležitú tému volieb. Ďakujeme ľuďom za každý jeden podpis, za každé povzbudivé slovo. Aj vďaka tejto podpore cítime obrovskú zodpovednosť za to, aby sme náš plán hmotnej zodpovednosti politikov a zákazu schránkových firiem zaviedli do praxe,“ skonštatoval Procházka.

Zber podpisov začali predstavitelia #SIETE 1. júla pred Úradom vlády SR, zákonom stanovený počet stotisíc podpisov sa tak #SIETI podarilo vyzbierať za necelý polrok. „Toto je však iba začiatok parlamentnej cesty nášho plánu na presadenie osobnej zodpovednosti vo verejnom priestore a vylúčenie bielych koní z neho. Ďalším krokom, ak ľudia nášmu plánu dajú príležitosť aj vo voľbách, bude aktívne úsilie dostať hmotnú zodpovednosť do programového vyhlásenia novej vlády,“ uzavrel Procházka.

- Reklama -