SDKÚ-DS: Nárast podpory fašizmu je pošliapaním pamiatky obetí SNP

0
Logo strany SDKÚ-DS (Autor: SDKÚ-DS)

Ak niekto dokáže kritizovať najhrdinskejší čin nášho národa, kedy sa naši rodičia a starí rodičia dokázali vzoprieť neľudskému režimu, nezaslúži nič iné, len opovrhnutie.

Pred 72-mi rokmi sa obyvatelia Slovenska odhodlali k  najhrdinskejšiemu činu v celej svojej histórii. Slovenské národné povstanie bolo prejavom túžby našich predkov po slobode a úcte k ľuďom bez ohľadu na národnosť, pôvod, farbu pleti, svetonázor či vierovyznanie.??

„Priamym účastníkom SNP patrí a bude patriť naša najúprimnejšia vďaka a poklona za hrdinstvo a odvahu, ktoré preukázali počas povstania. Žiaľ, dnes je ich pamiatka pošliapavaná hordami neofašistov a neonacistov, ktorí mašírujú našimi ulicami či dokonca získavajú moc v našom štáte. Je našou povinnosťou tieto zhubné vplyvy potlačiť. Prvým krokom musí byť zmena prístupu vo vzdelávaní. Dlhujeme to našim predkom, ktorí bojovali a umierali aj za našu slobodu,“ uviedol prvý podpredseda SDKÚ-DS Milan Roman.

Pre SDKÚ-DS je neospravedlniteľné, ak niekto obhajuje existenciu štátu, ktorý ochotne posielal svojich občanov na smrť a dokonca za „presídlenie“ každého jedného platil. Ak niekto dokáže kritizovať najhrdinskejší čin nášho národa, kedy sa naši rodičia a starí rodičia dokázali vzoprieť neľudskému režimu, nezaslúži nič iné, len opovrhnutie.

- Reklama -