Rezort školstva podporí vzdelávanie na stredných školách v nedostatkových odboroch

0
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SK (Autor: minedu.sk)

Výzva na podanie žiadosti o financovanie rozvojového projektu propagácia odborného vzdelávania a prípravy v nedostatkových odboroch vzdelávania na rok 2017 bola na webovej stránke ministerstva zverejnená 10. apríla 2017 a žiadosti je možné zasielať do 5. mája 2017.

Žiadateľom môže byť zriaďovateľ strednej odbornej školy a zriaďovateľ strednej odbornej školy pre žiakov so zdravotným znevýhodnením. Podrobné informácie o výzve nájdete na stránke http://www.minedu.sk/vyzva-na-podanie-ziadosti-o-financovanie-rozvojoveho-projektu-propagacia-odborneho-vzdelavania-a-pripravy-v-nedostatkovych-odboroch-vzdelavania-na-rok-2017/.

Ministerstvo školstva zverejnilo aktualizovaný zoznam študijných odborov a učebných odborovs nedostatočným počtom absolventov pre potreby trhu práce vo februári tohto roku a obsahuje viac ako 40 odborov. Patria medzi nich napríklad mechanik opravár – koľajové vozidlá, elektromechanik – telekomunikačná technika, operátor sklárskej výroby – obsluha sklárskych automatov, chemická informatika, biochemik – výroba piva a sladu,polygraf – grafik, kamenár či diplomovaná všeobecná sestra.

- Reklama -