Reakcia SaS na zavádzajúce tvrdenia ministerstva školstva

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Tvrdiť, že sa nedajú využívať prostriedky z eurofondov na príplatky pre mladých učiteľov, je buď hrubá neznalosť alebo zavádzanie zo strany ministerských úradníkov.

Už dnes ministerstvo školstva financuje prostredníctvom národného projektu Škola otvorená všetkým mzdy asistentov učiteľov. Ak sa teda bráni tomu, aby boli zmysluplne použité aj na príplatky pre mladých učiteľov, tak je namieste otázka, na čo chce tieto prostriedky použiť. Na ďalšie predražené sifóny či nepoužiteľné školenia?

Strana Sloboda a Solidarita už pripravuje návrh národného projektu, ktorý by posilnil prípravu mladých učiteľov a poskytol im príplatky počas prvých rokov výučby na školách. Po jeho finalizovaní bude predstavený nielen ministerstvu školstva a učiteľom, ale aj Európskej komisii a širšej verejnosti.

Ministerskí úradníci by si konečne mali uvedomiť, že eurofondy nie sú určené len na stranícke kšefty, ale práve v tak problematickom rezorte, akým je školstvo, by mali byť v prvom rade použité na riešenie jeho akútnych problémov.“

- Reklama -