Rajtár, Galko (SaS): Koalícia zakryla Ficov výskyt u Bašternáka

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Poslanci vládnej koalície tak zamedzili verejnosti prístup k dôležitým informáciám, ktoré by odpovedali na otázku, či premiér Fico má na základe tohto prenájmu dôvod intervenovať v prospech prenajímateľa Bašternáka vo veci podozrení z daňových podvodov, ktorých sa mal dopustiť v súvislosti s nadmernými odpočtami DPH,“ hovorí poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár.

Podľa poslanca SaS Ľubomíra Galka je konanie vládnych poslancov v rozpore s tým, čo sľúbili pri získaní poslaneckého mandátu, že si svoje povinnosti budú plniť v záujme občanov a že budú pracovať tak, aby sa zákony uvádzali do života. „Ochrana premiéra Fica v takej závažnej trestnoprávnej veci, ako sú miliónové podvody na DPH, nie je v záujme občanov, ale ide proti celej spoločnosti,“ dodáva Galko.

Rovnako nie je uvádzaním zákonov do života znefunkčnenie výboru pre nezlučiteľnosť funkcií v tejto veci, vrátane zákonných možností, ktoré na preskúmanie podozrení má. „Sme sklamaní, že na túto protispoločenskú činnosť pristúpili zástupcovia všetkých koaličných politických strán, ba dokonca aj bývalý ústavný právnik Peter Kresák, ktorý má záujem stať sa sudcom ústavného súdu,“ uzatvárajú liberáli.

- Reklama -