Procházka (SIEŤ): Za peniaze z predraženého obchvatu sa mohlo postaviť 50 km R3

0
Predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

R.Procházka: “Situácia s mostom v havarijnom stave v Podbieli dokumentuje, že štát nie je buď schopný alebo ochotný efektívne túto situáciu riešiť.”

Za vyše miliardu eur, o ktoré je podľa INEKO predražený bratislavský obchvat, by sa mohlo podľa predsedu #SIETE Radoslava Procházku postaviť približne 50 kilometrov rýchlostnej cesty R3. “Tie zdroje tu sú a jedným z prvkov nášho úsilia zachrániť tieto peniaze napríklad aj pre rýchlu dostavbu R3 je hmotná zodpovednosť ľudí, ktorí dostávajú do svojej správy naše spoločné zdroje,” vyhlásil Procházka pri moste medzi Nižnou a Podbielom.

Havarijný stav tohto mosta je okrem chýbajúcej R3 ďalším problémom v tomto regióne, pretože tento most je súčasťou kľúčovej komunikácie. Momentálne je nahradený ľahkou mostnou konštrukciu, ktorá neumožňuje prechod nákladnej dopravy a komplikuje tak situáciu na Hornej Orave.

“Na Slovensku sú niektoré regióny viac odkázané na cestnú dopravu ako iné a Horná Orava medzi ne patrí. Situácia s mostom tu v Podbieli dokumentuje, že štát nie je buď schopný alebo ochotný efektívne túto situáciu riešiť,” doplnil Procházka.

Tento problém má podľa lídra #SIETE aj praktický rozmer, pretože tento stav bezprostredne ohrozuje malých a stredných podnikateľov v tomto regióne. “Títo ľudia, ktorí tvoria chrbtovú kosť našej krajiny nepotrebujú žiadny zázrak, nejaké super sociálne balíčky, almužny a rozhadzovanie dukátov z rezervy predsedu vlády. Potrebujú základné podmienky, základnú infraštruktúru pre to, čo im ide najlepšie – ich vlastná robota,” uzavrel Procházka.

Primátor Tvrdošína Ivan Šaško poďakoval predsedovi #SIETE, že prišiel do tohto regiónu a že chce tento problém vyriešiť. “Je mi naozaj ľúto, keď pán Fico sem príde a otvára tento železný most. Je to naozaj veľmi komické a smiešne, no a pán Počiatek zrejme ani nevie kde je Orava,” povedal Šaško.

Podľa člena predsedníctva #SIETE Igora Janckulíka táto situácia strpčuje život ľuďom celej Hornej Oravy. Podľa odpovede z ministerstva dopravy sa dá celý most do poriadku až o rok a R3 sa začne stavať až v roku 2017. “Myslím si, že je to ignorovanie Oravy,” skonštatoval Janckulík.

- Reklama -