Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal rokoval v Bruseli o aktuálnych európskych témach

0
Primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal (Autor: SITA)

Na začiatku zasadnutia si prítomní uctili minútou ticha obete minuloročného teroristického útoku v Bruseli, ktorý si dňa 22. marca 2016 vyžiadal 32 ľudských životov. Spomienka na minuloročné udalosti bola narušená správou o ďalšom teroristickom útoku v Londýne, ktorý v deň smutného výročia bruselského útoku priniesol nové obete na životoch. 

„Toto stretnutie Výboru regiónov sa zaoberá predovšetkým Brexitom a vzťahom Európskej únie a Spojeného kráľovstva – aj tento teroristický útok ukazuje, ako sme všetci veľmi spojení, zraniteľní a ako je iluzórne si myslieť, že dokážeme žiť jeden bez druhého. Je to veľké memento pre vyjednávanie, ale predovšetkým je to veľké memento pre nás a ešte raz chcem čo najrozhodnejšie odsúdiť tento zbabelý, brutálny čin a vyjadriť úprimnú sústrasť všetkým pozostalým“, uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.  

Solidaritu s obyvateľmi Londýna a Veľkej Británie vyjadril primátor Nesrovnal aj prostredníctvom osobných kondolenčných listov adresovaných britskému veľvyslancovi v Bratislave a primátorovi Londýna.

- Reklama -