Prezident v Púchove: Som rád, že môj prvý tohtoročný výjazd je práve tu

0
Prezidenta SR Andrej Kiska (Autor: TASR)

„Som veľmi rád, že môj prvý výjazd v tomto roku je práve Púchov. Celý tento región je regiónom, ktorému sa darí. Vďaka silným investorom je tu nezamestnanosť na veľmi nízkej úrovni. Počúvam tu len o jednom probléme – o nedostatku pracovných síl. 

Diskusia so študentmi bola zaujímavá, veľmi milo ma prekvapili so svojimi otázkami a bolo vidieť, že je to kvalitná škola, z ktorej vychádzajú pripravení mladí ľudia.

V Continentale vidieť, ako sa podarilo udržať tradíciu, ale najmä ako sa rozvíjať. Keď som počúval, ako sa násobí výroba, aké sú plány, hovorím si wow. Je to najväčší zamestnávateľ v tomto regióne a je tu tendencia prijímať ďalších ľudí. Pravdaže, najväčším problémom tohto regiónu je, že ľudí niet. Je tu štvorzmenná prevádzka, ale vedenie si uvedomuje, že nie je jednoduchá. A že tých ľudí treba aj dobre zaplatiť.

A na záver malá dedinka, ktorá sa presadzuje po celom svete. RONA robí obrovskú reklamu celej našej krajine a som nesmierne hrdý, že máme takúto fabriku.

Je mi cťou, že na medzištátnych návštevách môžem dávať výrobky z RONY ako dary. Dávam ich iným prezidentom a s hrdosťou hovorím, že toto je produkt slovenských rúk.“

- Reklama -