Prezident diskutoval so slovenskými europoslancami

0
Andrej Kiska (Autor: TASR)

Poslanci ocenili pravidelné každoročné stretnutia z iniciatívy hlavy štátu. Počas rozhovoru boli témou výsledky historicky prvého predsedníctva SR v Rade Európskej únie a aktuálne európske otázky, ktoré rezonujú aj na pôde Európskeho parlamentu.

Primárna pozornosť bola venovaná otázke ďalšieho smerovania európskeho projektu, a to aj v kontexte návrhov Európskej komisie a nadchádzajúceho 60. výročia podpisu Rímskych zmlúv (25. marca 1957), ktoré položili základy európskej integrácie. „Výročie je príležitosťou pripomenúť našim občanom výhody a nenahraditeľnú úlohu EÚ. Slovensko je súčasťou najúspešnejšieho projektu prosperity a stability vo svete“, povedal prezident Kiska. 

Prezident SR zároveň povzbudil poslancov v aktívnej verejnej komunikácii európskych tém, fungovania európskych inštitúcií a prínosu, ktorý má pre Slovensko naše členstvo v Európskej únii. Dôležitosť komunikácie s občanmi bola v diskusii spomenutá aj v súvislosti s problémom šírenia dezinformácií v mediálnom priestore, ktoré okrem iného spochybňujú význam Európskej únie.

- Reklama -