Prezident Kiska navštívil Prievidzu a Bojnice

0
Prezident Kiska (Autor: prezident.sk)

Po rokovaní s primátorkou prezident ocenil, že mesto sa úspešne zbavuje dlhu, klesá nezamestnanosť, problémom však pre občanov ostáva dostupnosť zdravotnej starostlivosti.

„Štát si musí spraviť poriadok v nemocniciach,“ zdôraznil Andrej Kiska. Podľa neho nie je možné, aby najbližšia špičková nemocnica bola vzdialená hodinu cesty a bojnická nemocnica, ktorá je tu blízko, bola v obrovských dlhoch, mala zastarané vybavenie a pracovali v nej frustrovaní lekári i zdravotnícky personál.

„Zdravotníctvo musí byť prioritou. Musí byť v tom spravený systém a poriadok. Lebo ak nie je, a ľudia čakajú hodiny na vyšetrenia a sú nesmierne nespokojní a frustrovaní, tak sa to prenáša na nedôveru v štát.“ Ako dodal, tá je potom živnou pôdou pre extrémizmus, populizmus a aj pre odchod mladých ľudí do zahraničia.

Prievidza je podľa prezidenta príkladom toho, že s vývojom Slovenska ako automobilovej veľmoci sa nám darí pritiahnuť nových investorov v tomto sektore. Spoločnosť Brose Prievidza, ktorú navštívil, plánuje na Slovensku strategický rozvoj a prijatie niekoľko stoviek nových zamestnancov. Andrej Kiska ocenil, že firma uvažuje v prievidzskej pobočke aj o zriadení výskumného a vývojového pracoviska.

S predstaviteľmi mesta Bojnice hovoril prezident na Bojnickom zámku najmä o rozvoji cestovného ruchu a problémoch, ktoré so sebou turizmus prináša.

- Reklama -