Prezident Kiska: Nezabúdajme na školstvo

0
Prezident Andrej Kiska počas prejavu v NR SR (Autor: TASR)

Dnes máme v politike veľa káuz. Tieto kauzy je potrebné vyriešiť a ukončiť. Čo ale nesmieme vzdať, je, aby sa zásadne pohli veci v dvoch takých dôležitých prioritách pre našu krajinu, akými sú zdravotníctvo a školstvo.

Stretol som sa s ministrom školstva Petrom Plavčanom a tvorcami pripravovaných zmien v školstve. Zatiaľ je vidieť dobré smerovanie. Ale nesmierne dôležitá bude politická vôľa. Pretože rôznych koncepcií máme dnes plné skrine. Je politickou zodpovednosťou a veľkou výzvou pre pána ministra, aby zabudnutý neskončil aj tento národný program pre školstvo.

Od volieb uplynulo osem mesiacov, to už je pätina vládneho obdobia. Je načase prejsť ku konkrétnym opatreniam. Ak sa nepodarí pripraviť podporu nových návrhov zákonov a presadiť nevyhnutné kroky v pomerne krátkom čase, neskôr to bude podstatne náročnejšie. 

V návrhu, o ktorom sme diskutovali, sú aj budú nepopulárne opatrenia. Som pripravený pomôcť a získavať pre ne podporu, ak budem presvedčený, že niečo v prospech našich detí skutočne urobíme.

- Reklama -