Predseda SNS Andrej Danko zaplatí prieskum pre kandidáta Ján Grešša v Nitrianskom kraji

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Všetci dnes riešia koalíciu v Bansko-bystrickom kraji. „Áno bolo pre nás dôležité spojiť sa a postaviť zmysluplnú alternatívu proti súčasnému županovi. Ďakujem tak koalícii, ako aj opozícií, že zostali osobné ambície bokom a zjednotili sme svoj postoj. Popri tom však akosi zabúdame na región, kde hrozí podobný scenár ako v Bystrici,“ vysvetlil tému predseda SNS Andrej Danko.

Slovenská národná strana mala v Nitrianskom kraji silnú kandidátku, ktorá región veľmi dobre pozná, podpredsedníčku SNS Evu Smolíkovú. „Nebolo pre nás ani náhodou jednoduché, urobiť rozhodnutie, že svoju kandidatúru stiahne a dá svoju podporu inému kandidátovi. Cítime však, že v Nitrianskom kraji reálne hrozí výhra neštandardného kandidáta,“ vysvetľuje šéf SNS.

Slovenská národná strana sa nechce a ani sa nebude hrať na prezentáciu politických ambícií za každú cenu. Chceme ukázať, že máme rešpekt pred voličmi a obyvateľmi Slovenska. Patrí za to vďaka našej kandidátke pani Eve Smolíkovej. „Som naozaj lokálpatriot a mám veľkú úctu k našej vlasti, k môjmu regiónu, ale keď prišlo k danému rozhodnutiu, prevážil u mňa pocit zodpovednosti. Preto aj ja vyzývam kandidáta na župana pána Grešša, aby sa rovnako zachoval aj on,“ doplnila podpredsedníčka SNS Eva Smolíková.

„Pána Grešša si osobne vážim. Viem, že pre Nitru ako herec, ale aj ako človek urobil veľa. Mal by sa spoločne postaviť proti zlu a stiahnuť svoju kandidatúru, ktoré čaká na svoju príležitosť. Výsledok spred štyroch rokov z Banskej Bystrice sa už nemôže zopakovať,“ zdôrazňuje Andrej Danko. SNS chce dôveryhodným  prieskumom ukázať, že jeho šance na zvolenie nie sú dobré. Vzdaním sa kandidatúry, sa zvýši tak šanca odvrátiť scenár z Banskej Bystrice, z ktorého by sme sa mali všetci poučiť.

V Bratislave, dňa 12. 10. 2017

- Reklama -