Predseda NR SR a SNS Andrej Danko viedol spoločné zasadnutie predsedníctiev parlamentu a Sejmu Poľskej republiky vo Vysokých Tatrách

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Stretnutie sa zameralo predovšetkým na zhodnotenie doterajšej bilaterálnej spolupráce a prerokujú sa nové príležitostí pre jej rozvoj.  Témy rokovaní sú Parlamentná perspektíva cezhraničnej a regionálnej spolupráce aj v rámci EÚ s prihliadaním na budúcnosť európskej integrácie a úlohu parlamentov v nej, či perspektívy Vyšehradskej spolupráce.

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko na spoločnom zasadnutí s predsedom Sejmu Poľskej republiky Marekom Kuchcińským vo Vysokých Tatrách vyzdvihol mimoriadne korektné vzťahy s Poľskou republikou, nie len na parlamentnej úrovni. „Poľsko je pre Slovenskú republiku politicky blízky a dôležitý sused a významný hospodársky partner,“ skonštatoval po stretnutí predseda parlamentu Andrej Danko.

O atraktívnosti poľského trhu svedčí okrem iného fakt, že za posledné obdobie evidujeme až 1 191 podnikateľských subjektov, ktoré exportovali do Poľska. Zároveň Poľsko patrí medzi 10 najväčších investorov v Slovenskej republike pričom najperspektívnejšie oblasti spolupráce sú v sektoroch energetiky a automobilového  priemyslu. Stretnutie potvrdilo silu korektných vzťahov oboch parlamentov.

V Bratislave, dňa 6. 11. 2017

- Reklama -