Predseda NR SR a SNS Andrej Danko v nedeľnej relácii diskutoval o aktuálnych témach

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

„Nemôžeme súdiť národy na základe jednotlivých historických etáp. Nie každý Rus je komunista, tak ako nemôžeme povedať, že každý Nemec musí byť fašista. Nemôžem si ideológiu zamieňať s celým národom.“ Komentoval kritiku médií a aj niektorých politikov na jeho vystúpenie predseda NR SR Andrej Danko a pokračoval: „Ja si stojím za svojím vyjadrením, že so super mocnosťami musíme komunikovať a aj spolupracovať. Nemôžeme sa len tak rozhodnúť  a vyčleniť sa.“

Je nesporným faktom, že s Ruskom spolupracujú všetky štáty EÚ. Rovnako ako Nemecko má obrovskú ekonomickú  spoluprácu práve s Ruskom. Dennodenne sa vyvíjajú obchodné aktivity, ktoré sú pre Európsku úniu potrebné. „Opakujem, ak ste počúvali môj prejav, ja som povedal, že sa nemusíme vždy vo všetkom zhodovať vo všetkých otázkach. Umením je však navzájom sa vypočuť a diskutovať a nájsť kompromis a podstatné je, že to  dokážeme. Politika, ani život nie je čierno biely.“ Vysvetľoval predseda parlamentu a dodal: „Aj národy, ktoré si v minulosti ubližovali, dnes dokážu spolu komunikovať, tak prečo sa máme opäť vyčleniť? Je to politika dialógu. Však o tom je politika, pomenovať, to čo nás spája, preniesť sa nad našou minulosťou, poučiť sa z nej, zároveň vyťažiť z toho, čo môžeme.“ Uzavrel tému Andrej Danko.

Relácia sa venovala aj obrannej politike a obnova armády SR. „Ministerstvo obrany je predmetom špekulácií ohľadom nákupu vojenskej techniky, tieto špekulácie sú však produktom rôznych  lobistov a toho, že sme asi prerušili už pripravované biznisy z minulosti v rezorte obrany. Špekulácie o transparentnosti nákupu ozbrojenej techniky sú však neopodstatnené. Ministerstvo vydalo dva strategické dokumenty, ktoré jasne definujú podmienky nákupu a stratégiu budovania ozbrojených síl na najbližšie roky.“ Zhodnotil tému Andrej Danko.

V Bratislave, dňa 19. 11. 2017

- Reklama -