Pomajdík (VZDOR-SP): Na sankcie v histórii vždy doplácali obyčajní ľudia

0
Vzdor - strana práce (Autor: Vzdor - strana práce)

Ide o hru, rétoricky si získavať ľudí svojim “nekompromisným postojom“, no keď príde na lámanie chleba, Slovensko mlčí a tichúčko dvíha ruku. Vzdor-strana práce dlhodobo vyjadruje nesúhlas so sankciami EÚ voči Rusku. Žiadame ich okamžité zrušenie a žiadame, aby slovenská vláda odstúpila od svojho rozhodnutia, ktorým podporila predĺženie sankcií voči Rusku. Na tieto sankcie doplácajú všetci Európania a pomáhajú k eskalovaniu napätia. Takáto európska politika samozrejme veľmi vyhovuje USA, ktoré ťažia z nepriateľstva v Európe a upevňujú si tak svoje monopolné postavenie. Takáto politika z nás robí vazalov USA. Sme v zajatí nadnárodnej oligarchie a politici tancujú tak, ako oni pískajú.

Sankciami sa ešte v histórii nikdy nič nedosiahlo, vždy na nich doplácali len obyčajní ľudia krajín, na ktoré boli uvalené. Uvalenie sankcií v histórii znamenalo veľakrát jediné- vojnu. Nikdy nepomohli k zvrhnutiu daného režimu, či znepríjemneniu života vládnucej elity, vždy vyvolávali utrpenie miliónov obyvateľov a pomáhali radikalizovať nálady v spoločnosti, ktoré vyústili k najkrvavejším konfliktom na svete. Pripomeňme, že ekonomické sankcie pomohli aj k nástupu nacistov a rozpútaniu 2. svetovej vojny…

Sme presvedčení o tom, že Smer-SD a strany vládnej koalície lavírujú a svojou zahraničnou politikou poškodzujú našich občanov, keď zoberieme do úvahy, že sa bez námietok podvoľujú hystérii EÚ a USA voči Rusku, ktoré chcú silou mocou zatiahnuť svet do novej studenej vojny a poštvať európske národy a svet proti Rusom. Ide o nebezpečnú hru, ktorú rozohrali USA a EÚ a ktorá sa môže skončiť pre celý svet veľkou katastrofou. Slovensko by malo zachovať pokoj, ukázať triezvy rozum a stať sa lídrom, ktorý pomôže zblížiť štáty Európy.

Miroslav Pomajdík
podpredseda Vzdoru – strany práce

- Reklama -