Pellegrini (SMER-SD): Šport je mojou srdcovou záležitosťou

0
Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

„Vždy, keď sa vztyčuje vlajka a hrá slovenská hymna, behajú mi zimomriavky po chrbte. Pociťujem nesmiernu hrdosť, že máme takých úžasných športovcov, ako ste Vy.“ Týmito slovami dnes predseda parlamentu Peter Pellegrini privítal päťdesiatku športovcov, ktorí reprezentovali Slovensko na 1. Európskych športových hrách, ktoré sa konali počas júnových dní v hlavnom meste Azarbajdžanu- Baku. Prvotná myšlienka o založení Európskych olympijských hier bola započatá vďaka súhlasu 49 národných olympijských výborov, a to v tajnom hlasovaní.

Celkovo sa súťažilo v 21 športových kategóriách s olympijskými, ale aj neolympijskými športami. Našu krajinu zviditeľnili počas tejto premiéry športovci v atletike, rýchlostnej kanoistika, volejbale, streľbe, karate, zápasení, gymnastike či vo vodnom póle. Predseda národnej rady na hrách osobne podporil slovenských športovcov a bol aj pri prvej bronzovej mediale zápasníka Istvána Lévaia .

Za účasti vedúceho výpravy do Azerbajdžanu Branislava Deleja odovzdal dnes Peter Pellegrini spolu s predsedom Slovenského olympijského výboru Františkom Chmelárom finančné odmeny oceneným šporotvcom. „Táto čiastka je pri tých nákladoch, ktoré sú spojené s Vašimi výdavkami na tréningy, výstroj, cestovné náklady a vôbec všetkému, čo potrebujete k Vašim fantastickým výkonom, len zanedbadeľná, ale pevne verím a urobím všetko pre to, aby sa v budúcnosti novým zákonom o športe pohli veci vpred a zmenili k lepšiemu,“ povedal Peter Pellegrini, pričom zdôraznil, že podpora športu je preňho jednou z priorít, ktoré bude aj v budúcnosti podporovať. „ Veľmi rád Vás prídem povzbudiť aj nabudúce, pretože šport je mojou srdcovou záležitosťou,“ dodal Pellegrini, ktorý je zároveň garantom nového zákona o športe. Ten poslanci NR SR posunuli 124 hlasmi naprieč politickým spektrom do druhého čítania.

- Reklama -