Pamula (SNS): Každá situácia musí mať riešenie

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Ak však chceme riešiť problémy ľudí a štátu racionálne, efektívne a promptne, je potrebné zamyslieť sa predovšetkým nad kultúrou vzájomnej komunikácie. Pretože v zmysle etiky, ale hlavne požiadaviek a potrieb občianskej verejnosti ako celku, je potrebné uvedomiť si poslanie poslanca v zákonodarnom orgáne NR SR. Opozícia a koalícia predsa nie sú nepriatelia, ktorí proti sebe bojujú a ktorých cieľom má byť deštruktivizmus v riešeniach ponúkaných na zlepšenie životných podmienok občanov či už v legislatívnom procese, alebo v bežnom živote. Sú to predovšetkým partneri, ktorí pracujú konštruktívne a vzájomne sa dopĺňajú.

Morálny aspekt je v parlamentnej demokracii a kultúre jeden zo základných pilierov politikov, ktorý sa v istom zmysle pozvoľna prenáša aj na celú spoločnosť. Nikto z poslancov predsa nemá záujem vnášať do spoločnosti vášne, ktoré môžu mať negatívne vplyvy a ktoré môžu štiepiť z dôvodu rozdielnosti politických názorov aj tých najlepších priateľov.

Žijeme v 21. storočí, ktoré nie je z hľadiska celosvetového diania najoptimálnejšie. No aj tie najkomplikovanejšie situácie môžu mať jednoduché riešenia, ktoré môže byť práve vo vzájomných kompromisoch, racionalite, slušnej verbálnej komunikácie, ale hlavne bez invektív, osočovania sa navzájom a v tóne kultivovaných, serióznych vzťahov.

(Autor je poslanec NR SR za SNS.)

- Reklama -