sobota, 20 apríla, 2024
8.3 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO vyjadruje podporu Lunterovi a vyzýva ľudí k voľbám

OĽANO vyjadruje podporu Lunterovi a vyzýva ľudí k voľbám

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

OĽANO verí, že Ján Lunter bude dobrým županom a že svoje úspechy z osobného života zopakuje aj na pôde Banskobystrického samosprávneho kraja. Tento kraj totiž potrebuje po štyroch rokoch úradovania súčasného župana akútnu revitalizáciu vo všetkých oblastiach, ktoré spadajú do kompetencií župy. Okresy v Banskobystrickom kraji majú najväčšiu nezamestnanosť v rámci Slovenska (Rimavská sobota 20,8%, Revúca 15,6%, Poltár 13%) a hoci súčasný župan sľuboval výrazné zníženie nezamestnanosti vidíme, že to boli iba prázdne reči. Obnovu potrebujú aj cesty a školy.

Naše hnutie zároveň oceňuje prístup kandidátov Martina Klusa a Stanislava Mičeva, ktorí síce v prieskumoch patrili medzi favoritov, no pre návrat demokratických hodnôt do Banskobystrického kraja sa vzdali kandidatúry v prospech kandidáta s najväčšou šancou na víťazstvo.

OĽANO preto vyzýva aj ostatných demokraticky zmýšľajúcich kandidátov, aby prehodnotili svoju kandidatúru a zvážili podporu pre Jána Luntera.

Naše hnutie zároveň vyzýva všetkých občanov Slovenska, aby 4. novembra využili svoje volebné právo a podieľali sa tak na rozhodovaní o tom, kto bude viesť ich kraj v najbližšom volebnom období. Voľby sú totiž jedinečná chvíľa, kedy má hlas každého jedného občana rovnakú váhu, ako hlas premiéra alebo prezidenta.

 

- Reklama -