štvrtok, 28 marca, 2024
13.5 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Naše stanovisko k podpísaniu dodatku ku koaličnej zmluve

OĽANO: Naše stanovisko k podpísaniu dodatku ku koaličnej zmluve

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

„Zdá sa, že rokovania boli skutočne ťažké a výsledkom sú zásadné zmeny ako napríkad to, že koaličná rada sa stretne každý pondelok a vzájomne sa ministri budú informovať o svojich návrhoch. Páni vyriešili takýto komplikovaný problém po mesiaci hádok, hrozieb a vzájomného vydierania. Ďalším výsledkom koaličnej krízy je lepšia komunikácia v regiónoch. Prvý podpredseda SNS pán Paška sa hneď na začiatku vládnej krízy sťažoval, že SNS patria nejaké miesta v štátnej správe v regiónoch, ale Smer nechce vypísať výberové konania. Je neakceptovateľné, aby si SNS takýmto drzým spôsobom nárokovala miesta, kde by sa ľudia mali  vyberať podľa šikovnosti a skúseností, nie podľa straníckej knižky,“ uviedla Veronika Remišová.

Zároveň dodala, že určite nešlo o krízu komunikácie, ako tvrdia koaliční predstavitelia. Vládna kríza bola v skutočnosti o prehadzovaní si zodpovednosti za 600 miliónový škandál na ministerstve školstva, o teplých miestach v štátnej správe a zrejme aj o miliardových kšeftoch pri nákupe zbraní na ministerstve obrany. Upozornila, že hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti bude preto naďalej pozerať koalícii pozor na prsty.

„Páni Fico, Bugár a Danko radi opakujú, že k tejto ich vláde neexistuje alternatíva. To je jedna veľká lož. Ku kradnutiu je vždy alternatívou nekradnutie, k  nečestnosti je alternatívou poctivosť a k straníckym záujmom je vždy alternatívou služba občanom. Sme presvedčení, že ľudia na Slovensku túto schopnosť rozlišovať ešte nestratili. Koalícia zdá sa ešte nejaký čas vydrží, miliardy eur z eurofondov a štátnych zákaziek sú silné lepidlo, no veríme, že po budúcich voľbách, či už budú o rok alebo o dva roky, sa nám podarí zostaviť vládu zmeny, ktorá bude Slovensko spravovať dobre, čestne a s úctou ku všetkým obyvateľov krajiny.“ uzavrela Remišová.

 

- Reklama -