štvrtok, 25 apríla, 2024
10.5 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Fico obviňuje zo štátneho prevratu ľudí, ktorí žiadajú nezávislé vyšetrovanie

OĽANO: Fico obviňuje zo štátneho prevratu ľudí, ktorí žiadajú nezávislé vyšetrovanie

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

„Je to obludné, Robert Fico ukazuje, že je hanbou Slovenska. Je legitímnym právom opozície žiadať predčasné voľby, keď vidí, že štát zlyhal. Keď premiér, ktorý bol upozorňovaný Slovenskou informačnou službou na prítomnosť talianskej mafie na Slovensku, dovolil, aby ľudia prepojení na túto mafiu pôsobili na úrade vlády,“ vyjadril sa Matovič.

„Pýtame sa, či je štátny prevrat to, keď ľudia chcú základnú spravodlivosť? Keď chcú poznať, kto zavraždil dvoch nevinných ľudí? Keď opozícia volá po predčasných voľbách, pretože vidí, že štát zlyhal?,“ pýta sa Matovič s tým, že nepokladá za štátny prevrat požiadavku ľudí a opozície, aby prípad vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky vyšetrovala nezávislá polícia, nie ľudia z okruhu podozrivých. „Bohužiaľ, to sa stalo. Policajný prezident pustil na miesto činu jedného z ľudí, o ktorých Ján Kuciak písal. Dokonca zatĺkal a drzo klamal, že na mieste činu nebol a nevstúpil ani len do dvora. Dodnes nevieme, akú úlohu na mieste dvojnásobnej vraždy plnil šéf protikorupčnej jednotky Robert Krajmer,“ povedal Matovič, ktorý sa vyjadril, že štát zlyháva v priamom prenose. „Je legitímnym cieľom každej opozície skrátiť volebné obdobie vlády, s ktorou nie je spokojná,“ pripomenul Matovič niekdajší citát Roberta Fica, ktorý predčasné voľby považuje za legitímne právo len vtedy, keď mu to vyhovuje. „Keď však ľudia burcujúci za nezávislé vyšetrovanie a chcú odchod Roberta Kaliňáka z vlády, hovorí, že je to štátny prevrat,“ dodal Igor Matovič.

„Ohradzujeme sa voči slovám Roberta Fica a jeho konšpiráciám o štátnom prevrate. Vláda Roberta Fica ukázala, že nevie dobre spravovať Slovensko a zvnútra sa rozkladá. Roberta Fica opúšťajú jeho najbližší spolupracovníci, demisiu podal minister kultúry a z koalície odchádzajú poslanci,“ uviedla Veronika Remišová z hnutia OĽANO a pokračovala: „Jeho Ministrovi vnútra neveria ani vlastní koaliční partneri. Robert Fico a jeho najbližší spolupracovníci svojimi väzbami na taliansku mafiu ohrozili bezpečnosť a stabilitu krajiny. Táto vláda už Slovensku nič dobré nemôže priniesť, nevie zabezpečiť ani nezávislé a objektívne vyšetrenie dvojnásobnej vraždy. Ľudia, o ktorých zosnulý Ján Kuciak písal sú práve ľudia s väzbami na vrcholných predstaviteľov Smeru. Nie my chceme štátny prevrat, o osude vlády predsa rozhoduje parlament. Buď vláda Roberta Fica v parlamente podporu bude mat alebo nebude. Nejaké prevraty a konšpirácie sú absolútne mimo. My rešpektujeme výsledok volieb a zloženie parlamentu. Ale ak tento parlament jeho vládu odvolá, tento výsledok musí rešpektovať aj Robert Fico,“ povedala Veronika Remišová.

- Reklama -