piatok, 29 marca, 2024
14.7 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Arogancia moci zvíťazila. Jahnátek na čele ÚRSO je výsmechom slušných ľudí...

OĽANO: Arogancia moci zvíťazila. Jahnátek na čele ÚRSO je výsmechom slušných ľudí zo strany vlády

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Na dnešnom rokovaní bol na post predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, ktorý je zo zákona nezávislý, menovaný Ľubomír Jahnátek. OĽANO opätovne upozorňuje, že nikto na Slovensku neuverí tomu, že úrad bude pôsobiť nezávisle pod vedením dlhoročného vrcholového politika Smeru, ktorého do funkcie navrhol bývalý minister za tú istú stranu. Jahnátka totiž navrhla do funkcie Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení, ktorej prezidentom je bývalý minister za stranu Smer Tomáš Malatinský.

Poslankyňa Veronika Remišová uviedla, že hnutie OĽANO spochybňuje nielen nezávislosť, ale aj odbornosť tohto kandidáta. „Podľa zákona by šéf regulačného úradu mal mať najmenej desať rokov praxe v sieťových odvetviach, v cenotvorbe alebo v tvorbe koncepcií v energetike, z toho päť rokov v riadiacej funkcii. Pán Jahnátek podľa dostupných informácií nemal na starosti cenotvorbu v energetike, pracoval vo Výskumnom ústave spracovania a aplikácie plastických látok, neskôr v Plastike v Nitre a v Duslo Šaľa. Navyše vláda opätovne nezverejnila jeho životopis a tak si občan ani nevie skontrolovať, či skutočne bude zo svojich daní platiť odborníka, alebo len ďalšieho lojálneho človeka Smeru.“

Remišová upozornila, že od začiatku roka 2017 vláda menovala do dôležitých funkcií v štátnych orgánoch alebo podnikoch 16 ľudí. Životopisy nezverejnila ani v jedinom prípade. „Vláda by konečne mala prestať riadiť tento štát ako trafiku pre svojich ľudí. Daňoví poplatníci neplatia každý rok väčšie a väčšie dane na to, aby financovali teplé miesta pre rôznych spriaznených ľudí tejto vlády,“ uzavrela Remišová.

 

- Reklama -