piatok, 19 apríla, 2024
11.8 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: A. Danko ukázal, že nebude váhať využívať svoj vplyv na zásahy...

OĽANO: A. Danko ukázal, že nebude váhať využívať svoj vplyv na zásahy do riadenia RTVS

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

„Kým nový riaditeľ Rezník reagoval na tému koncesionárskych poplatkov a financovania RTVS odborne, vedľa neho stojaci predseda NR SR a predseda koaličnej SNS si v priamom prenose vynucoval od nového manažmentu vyjadrenie súhlasu s jeho vlastnými politickými prioritami. Vidíme reálne nebezpečenstvo, že chuť zasahovať novému vedeniu do jeho práce či nebodaj do obsahu vysielania bude u predsedu Danka len narastať,“ povedal Viskupič. Podľa neho predseda SNS Danko si pri samotnom odovzdávaní neodpustil definovanie politických požiadaviek voči RTVS, čo je podľa poslanca OĽANO neakceptovateľné: „Spochybňuje záväzky programového vyhlásenia vlastnej vlády, za ktoré aj on sám hlasoval a zneužíva funkciu predsedu parlamentu na definovanie vlastných politických cieľov voči RTVS.“

Viskupič tiež poukázal na to, že nový generálny riaditeľ RTVS bol zvolený vďaka hlasom poslancov neonacistickej ĽSNS.„Ústavná väčšina spolu s Kotlebom je hanbou tajnej voľby. Veríme, že sa nové vedenie RTVS od tohto typu podpory dištancuje,“ reagoval J. Viskupič na príhovor D. Jarjabka zo Smeru, v ktorom sa opieral o dosiahnutie ústavnej väčšiny pri zvolení J. Rezníka do funkcie GR RTVS.

Poslanci hnutia OĽANO vidia reálne nebezpečenstvo v narastajúcej chuti predsedu Danka zasahovať novému vedeniu RTVS do jeho práce, či do obsahu vysielania. Riadenie RTVS je potrebné ponechať výlučne manažmentu a zabezpečiť jasný model financovania, ktorý bude garantovať nezávislosť od politických vplyvov. To je to, čo by si mal politik Andrej Danko želať.

 

- Reklama -