piatok, 26 apríla, 2024
9.8 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Návrh OĽANO pomôže ľuďom pracujúcim na eurofondových projektoch

Návrh OĽANO pomôže ľuďom pracujúcim na eurofondových projektoch

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Napriek tomu, že mnohé návrhy hnutia OĽANO majú za cieľ zlepšiť život ľudí na Slovensku a zlepšiť fungovanie štátu, vládna koalícia ich systematicky zamieta. Príkladom sú príplatky zamestnancom za prácu cez víkend a počas sviatkov, ktoré vládni poslanci začiatkom roka zamietli, ale strana Smer ich o pár mesiacov skopírovala do sociálneho balíčka.

„Beriem to ako mikulášsky darček. Zmena zákona by mala pomôcť ľuďom, ktorí pracujú na projektoch financovaných z eurofondov. Tieto projekty sú často dlhšie ako dva roky, čo je doteraz maximálna dĺžka zamestnania na dobu určitú. Zamestnávateľ tak po dvoch rokoch človeka prepustil a zamestnal niekoho iného. Nami predložená novela zákona umožní, aby mohli ľudia ostať pracovať na projektoch až do ich skončenia,“ povedala poslankyňa Veronika Remišová, ktorá návrh pripravila.

Zmena zákona pomôže aj štátnym inštitúciám, ktoré na prípravu a realizáciu programov Európskej únie takisto zamestnávajú aj odborníkov, ktorých pracovné zmluvy sú zväčša uzatvárané len na dobu určitú, do skončenia daného programu.

 

- Reklama -