Most-Híd: Ministerstvo dopravy vyhlasuje kampaň Do práce na bicykli

0
MOST-HÍD (Autor: MOST-HÍD)

„Aj v tomto roku chceme motivovať ľudí, aby využili bicykel ako ekologický, ekonomický a navyše zábavný prostriedok na cestu do zamestnania. Touto kampaňou plánujeme zvyšovať povedomie o výhodách cyklistickej dopravy a súčasne poukázať na negatívny dopad automobilovej dopravy na kvalitu života v mestách,“ povedal Arpád Érsek, minister dopravy a výstavby SR.

Súťaž Do práce na bicykli vyhlasuje Ministerstvo dopravy a výstavby SR a trvá od 1. 5. do 31. 5. 2017. Na jej priebehu a vyhodnotení spolupracuje s občianskym združením Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica. 

Obyvatelia prihlásených miest budú v rámci kampane jazdiť do práce bicyklom a súťažiť o umiestnenie v troch kategóriách na lokálnej a troch kategóriách na národnej úrovni. Víťazmi kampane sa stanú mestá s najväčším počtom najazdených kilometrov a najväčším počtom zapojených účastníkov prepočítaných priemerne na počet obyvateľov. Budú sa vyhodnocovať aj spoločnosti, v rámci ktorých sa zapojí do kampane najvyšší počet cyklistov. Víťazom minuloročnej kampane v kategórii samospráva sa stalo mesto Svit s priemerom 3185 najazdených kilometrov na obyvateľa, čím ušetrili 6012 kg CO2.   

- Reklama -