Miškov (SKOK!) ponúka pomoc s ubytovaním utečencov

0
Juraj Miškov, predseda strany SKOK! (Autor: SITA)

Každý z politikov a je jedno, či je z ľavice alebo pravice, iba tára a sľubuje, vykrikuje alebo straší. Niekoľko mesiacov v kuse. Veľkohubé vyhlásenia, rezolútne odmietanie, všetko bez akéhokoľvek efektu. Pozrime sa na výsledok – utečenci k nám prídu, chtiac či nechtiac. Nikto z nich s tým nič nespraví. Sme súčasťou Európskej únie a naše členstvo prináša ako výhody, tak aj zodpovednosť.

Slovenskí politici z ľavice aj z pravice sa správajú ako zbabelci. Až na pár vzácnych výnimiek sa schovávajú za strach obyčajných ľudí z neznámeho, strach z utečencov a vybrali si, samozrejme, tú najjednoduchšiu cestu – nadávať na Európsku úniu ako pôvod všetkého zla.

„Hnevá ma, že vyzeráme ako zbabelci. Je mi ľúto, ak našu krajinu a našich ľudí politici vydávajú za krajinu zbabelcov. Slováci sa totiž v histórii popasovali s väčšími výzvami, ako je 2 000 vojnou, tábormi a nebezpečnou cestou skúšaných ľudí. Máme dosť sily na to, aby sme to zvládli a aby sme svetu ukázali, že sme krajina dobrých ľudí. Napokon, svedčia o tom aj udalosti minulých dní, keď sa stovky, možno tisícky ľudí – dobrovoľníkov zmobilizovalo a pomohlo,“ dodal predseda strany SKOK! Juraj Miškov.

„Preto som sa rozhodol postarať sa o ubytovanie, vzdelanie a jednej rodine utečencov, ktorá sa rozhodne pre život na Slovensku a získa utečenecký azyl.  Obrátim sa na príslušné inštitúcie a požiadam o sprostredkovanie tejto pomoci,“ povedal Miškov.

V ťažkých chvíľach by mali krajine pomôcť tí, ktorí mali to šťastie a majú toho viac než niektorí iní. „Chcem byť inšpiráciou a príkladom pre ostatných poslancov Národnej rady, členov vlády a politikov z ľavice aj pravice. Naberme odvahu, preberme skutočnú zodpovednosť a ukážme, že na Slovensku nie je ľudskosť iba fráza. Nenechávajme zase problémy na ľuďoch, poďme ako politici reálne pomôcť,“ uzavrel Juraj Miškov.

- Reklama -