Miškov (SKOK!): Elektrina od roku 2012 zlacnela o polovicu, kvôli Ficovi to ľudia necítia

0
Juraj Miškov, predseda strany SKOK! (Autor: SITA)

Juraj Miškov v reakcii na tvrdenia premiéra Roberta Fica uviedol:

„Od roku 2012 dodnes klesla cena samotnej elektriny o polovicu. Prečo to Slováci necítia? Lebo nominant Roberta Fica na regulačnom úrade pán Holjenčík neustále zvyšuje ostatné systémové poplatky, ktoré zvyšujú účet za elektrinu.

Je úplne legitímne, že ma Robert Fico nemusí mať rád – ako minister som zastavil fotovoltaický klondajk, na ktorom zarobili stovky miliónov eur podnikatelia spriahnutí s vládou Roberta Fica.

Až takmer desať percent z ceny elektriny platia na Slovensku ľudia Robertovi Ficovi a jeho podnikateľským kamarátom, ktorí zarobili na fotovoltaickom klondajku. Nebyť Juraja Miškova, ceny by rástli stále viac.

Robert Fico by tak mal vratky za energie platiť z vlastného vrecka, prípadne zo ziskov svojich kamarátov – podnikateľov, a nie zo štátneho rozpočtu.

SKOK! má jednoduché riešenie, ktoré systémovo pomôže všetkým domácnostiam: znížiť DPH na energie pre domácnosti na 13 %. Vďaka tomuto a ďalším opatreniam by každá rodina získala až 50 eur mesačne, čo je omnoho viac, než sľubujú takzvané sociálne balíčky Roberta Fica.“

- Reklama -