Ministerstvo vnútra: Stanovisko Nemocnice sv. Michala

0
Budova Ministerstva vnútra SR (Autor: muop.bratislava.sk)

Nadácia Zastavme korupciu tvrdila, že pri svojej analýze nákupu zdravotníckeho vybavenia pre Nemocnicu sv. Michala, vychádzala z databázy Inštitútu zdravotnej politiky. Na spoločnom stretnutí predstaviteľov nemocnice, predstaviteľov Zastavme korupciu a analytikov Inštitútu zdravotnej politiky sa však ukázal presný opak. Už pri porovnaní prvých prístrojov z ich vlastného materiálu, pri ktorých uvádzali predraženie 470 000 eur, vyšlo po porovnaní reálnych špecifikácií a správnych prístrojov úspora 300 000 eur, a teda že nemocnica pri nákupe týchto prístrojov ušetrila.

Je teda zrejmé, že Nadácia Zastavme korupciu klamala, keď tvrdila, že pri vlastnej analýze využívala databázu ministerstva zdravotníctva. Naopak účelovo používali nesprávne špecifikácie, porovnávala neporovnateľné prístroje, prípadne porovnávali ceny bez DPH a teda, že cieľom tohto materiálu nebolo reálne porovnanie cien nákupu zdravotníckeho vybavenie nemocnice, ale že išlo o politickú objednávku poškodiť jednu z najlepších všeobecných nemocníc na Slovensku, jej vedenie, ako aj vedenie ministerstva vnútra.

Nadácia mala e-mailom oznámiť ďalší termín stretnutia s predstaviteľmi nemocnice a analytikom Inštitútu zdravotnej politiky, kde by im podľa dohody boli sprístupnené ďalšie špecifikácie prístrojov z ich vlastného zoznamu. To sa však nestalo. Je to ďalší dôkaz toho, že predstaviteľom Nadácie Zastavme korupciu nejde o skutočné zistenie správnych cien a špecifikácií prístrojov, ale nepravdivými tlačovými správami chcú zakryť pravdu, že ich vlastná analýza nákupu zdravotníckej techniky, ktorú podsunuli médiám, je hrubo zavádzajúca, neprofesionálna a najmä lživá.

- Reklama -