Ministerstvo školstva: Vo Vysokých Tatrách sa stretli odborníci na manažment

0
Ilustračné foto: Štátna vlajka SR a štátna vlajka ČR (Autor: SITA)

„Teší ma, že Fakulta manažmentu Prešovskej univerzity v Prešove sa zaoberá aj na medzinárodnej úrovni spôsobmi riadenia nášho štátu a našej ekonomiky,“  konštatoval minister Plavčan, podľa ktorého sú vedecké konferencie dôležité a rezort školstva ich bude podporovať aj v budúcnosti. Šéf rezortu školstva taktiež vyzdvihol, že univerzita sa zaoberá aj otázkami rozvoja regiónov, vrátane kúpeľníctva. “Je to dôležité hlavne preto, že kúpele prinášajú nemalé finančné prostriedky a takisto sa tak podporuje zdravší životný štýl domácich občanov, ale aj zahraničných turistov,“ dodal Plavčan.

Fakulta manažmentu PU v Prešove organizuje takúto konferenciu každé dva roky. „Tento rok sa zameriavame na medzinárodné obchodné podnikanie a manažment, domáce špecifiká a rozvíjajúce sa trhy vo svetle výskumu,“ priblížil program podujatia dekan Fakulty manažmentu PU v Prešove Róbert Štefko. Ako ďalej doplnil, na konferencii sa zišlo 153 aktívnych účastníkov z 22 krajín celého sveta.

V rámci odborného podujatia budú až do 2. októbra prezentovať najnovšie výsledky výskumu v oblasti riadenia, obchodu a spoločenských vied, budúceho využívania inovatívnych vedeckých metód v rámci určených tematických okruhov, ktorými súPodnikanie a manažment, Ekonomika a financie, Environmentálny manažment, Informatika a manažment, Marketing a inováciea Turizmus, hotelový manažment a regionálny rozvoj.

- Reklama -