Ministerstvo školstva: V Novom Sade sa diskutovalo o ďalšom rozvoji spolupráce v oblasti vzdelávania v rámci formátu Čína + 16

0
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SK (Autor: minedu.sk)

Podujatie otvorili predsedkyňa vlády Srbskej republiky Ana Brnabić, minister školstva, vedy a technologického rozvoja Srbskej republiky Mladen Šarčević, štátny tajomník Ministerstva školstva Čínskej ľudovej republiky Du Zhanyuan a rektor Univerzity v Novom Sade prof. Dušan Nikolić.

Počas zasadnutia v rámci okrúhleho stolu sa diskutovalo o pokroku vo vzdelávaní prostredníctvom spoločného rozvoja v oblasti vedy a inovácií, ďalej o medzivládnej a medzi inštitucionálnej spolupráci v oblasti vzdelávania a nových bilaterálnych a multilaterálnych programoch a o mapovaní existujúcich kapacít na vysokých školách a ich sprístupnení za účelom posilnenia inovačného potenciálu a konkurencieschopnosti v krajinách formátu 16+1.

Za Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR sa na uvedenom podujatí  zúčastnila Mgr. Martina Stiffelová, riaditeľka odboru bilaterálnej a multilaterálnej spolupráce sekcie medzinárodnej spolupráce a európskych záležitostí.

Paralelne s uvedeným podujatím prebiehalo v dňoch 21. – 22. 9. 2017 aj stretnutie členov a potenciálnych záujemcov o členstvo v Kooperačnom združení inštitúcií vyššieho vzdelávania Číny a krajín SVE – aj za účasti zástupcov niektorých slovenských vysokých škôl.

- Reklama -