Ministerstvo školstva: Program Teach for Slovakia úspešný aj na ZŠ vo Svite

0
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SK (Autor: minedu.sk)

V škole sa v súčasnosti vzdeláva asi 1/5 žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, ktorým v dosahovaní lepších výsledkov pomáha aj úspešná účastníčka projektu Teach for Slovakia  Mária Perignáthová.  Konkrétne v predmetoch matematika, fyzika a informatika. Riaditeľka školy Monika Dudinská počas rozhovoru s ministrom ocenila jej prácu a vyzdvihla úprimný záujem o zlepšenie vzdelávacieho systému práve v lokalitách s vysokým podielom detí  z  rómskych komunít. Ako povedala: „Mária pomáha nielen našim žiakov, ale je veľkou motiváciou aj pre svojich kolegov.“

Súčasťou návštevy Petra Plavčana bola aj diskusia s pedagógmi a prehliadka priestorov školy.  Minister školstva vyzdvihol jej aktivity, predovšetkým bohatú krúžkovú činnosť, vďaka ktorej môžu práve deti z málo podnetného prostredia tráviť voľný čas popoludní so svojimi pedagógmi.

Medzinárodný program Teach for All funguje vo viac ako 30 štátoch sveta. Slovensko je prvou z krajín Vyšehradskej štvorky, ktoré získalo licenciu na jeho realizáciu, a to  pod názvom Teach for Slovakia. Má za cieľ vysielať najlepších absolventov vysokých škôl ako učiteľov do škôl s vysokým podielom žiakov z málo podnetného prostredia,  aby im pomohli  vo vzdelávaní a zároveň pritiahli do školstva čo najviac mladých ľudí. 

- Reklama -