Ministerstvo obrany: Vynikajúce meno Slovákov v UNFICYP

0
Ministerstvo obrany SR (Autor: mod.gov.sk)

„Slovenskí vojaci svojou činnosťou v rámci Sektoru 4, ako aj na veliteľstve misie v Nikózii robia našej krajine vynikajúce meno, sú maximálne spoľahliví tak v rámci udržiavania poriadku a pravidiel v priestore svojej zodpovednosti, ako aj svojimi ženistami. Som hrdá, že v rámci tunajšieho medzinárodného prostredia sa o nich hovorí len v dobrom,“ uviedla na záver dňa veľvyslankyňa SR na Cypre Oxana Tomová v rozhovore s veliteľom slovenského kontingentu Rudolfom Eštókom.

V odovzdaní a prevzatí materiálu a v oboznámení sa s činnosťou v priestore zodpovednosti v rámci rotačného týždňa pokračovali aj ďalší z 82 vojakov, ktorí tento týždeň vystriedali približne polovicu zo 169 príslušníkov slovenského kontingentu. „Od septembra do marca naši vojaci vykonali v nárazníkovej zóne Sektoru 4 spolu 3 894 patrol. Za pol roka v nich odslúžili spolu 15 864 hodín,“ uviedol podplukovník Rudolf Eštók. Tento týždeň v Sektore 4 s veliteľstvom vo Famaguste, ktorému v UNFICYP velí Slovenská republika, rotuje aj časť zo 77-členného maďarského kontingentu a 47-členného kontingentu vojakov Srbska, ako aj jeden z dvojice ukrajinských dôstojníkov.

„Všetci vojaci, ktorí prileteli do UNFICYP zo Slovenska, sú v poriadku a ako veliteľa ma teší, že aj 80 príslušníkov ozbrojených síl, ktorí v týchto dňoch odlietajú domov, ukončilo službu na Cypre v zdraví,“ zdôraznil pplk. Eštók.

- Reklama -