Ministerstvo obrany: Takmer 900 profesionálnych vojakov sa pripravuje na Lešti na plnenie úloh pod velením NATO

0
Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

„Naši vojaci musia byť pripravení na pôsobenie tak v domácom, ako aj v medzinárodnom prostredí. Schopnosť plniť úlohy v mnohonárodných zoskupeniach pod velením Severoatlantickej aliancie je jedným zo záväzkov, ktoré vyplývajú z nášho členstva v Aliancii. Je preto nevyhnutné, aby na to boli príslušníci Ozbrojených síl SR adekvátne pripravení,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš.

„Verím, že všetky jednotky 11. mechanizovanej prápornej skupiny svojim profesionálnym prístupom a maximálnym nasadením nadobudnú prostredníctvom cvičenia požadované spôsobilosti a budú prospešné pre budúce nasadzovanie našich príslušníkov pri plnení úloh medzinárodného krízového manažmentu v súlade so štandardami NATO. Naši profesionáli dôstojne reprezentujú Slovenskú republiku a deklarujú jej úsilie podieľať sa na prehlbovaní mieru a upevňovaní bezpečnosti v Európe a vo svete,“ povedal náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim.

Pre získanie potrebnej certifikácie musia vojaci preukázať svoje spôsobilosti z taktickej, streleckej a ako aj odbornej prípravy. Cvičenie Live Shield 2016 sa koná v Centre výcviku Lešť od 6. júna 2016 do 1. júla 2016. Zúčastňujú sa na ňom vojaci z Pozemných síl Ozbrojených síl SR.

- Reklama -