Ministerstvo obrany: Minister P. Gajdoš prijal vojakov, ktorých ocenil poľský prezident

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Je to výsledok vašej zodpovednej práce. Som hrdý na vás aj na Ozbrojené sily Slovenskej republiky, že takýmto spôsobom dokázali v zahraničí reprezentovať a plniť úlohy,“ vyjadril sa minister obrany. Ako dodal ocenenie patrí aj rodinným príslušníkom bez ktorých podpory by to naši vojaci v zahraničí mali oveľa ťažšie.

Vyznamenanie poľského prezidenta „Hviezda Afganistanu“ môžu získať vojenskí a civilní účastníci misie v Afganistane. Cudzinci môžu dostať toto ocenenie za spoluprácu s poľskými silami počas pôsobenia v tejto krajine. Príslušníci Ozbrojených síl SR, ktorí pôsobia v Afganistane v rámci operácie Resolute Support, sa zameriavajú predovšetkým na výcvik, poradenstvo a asistenciu afganským bezpečnostným zložkám.

V operácii Resolute Support v Afganistane sa doteraz vystriedalo viac ako dvesto príslušníkov OS SR. V súčasnosti pôsobí v tejto operácii 56 slovenských vojakov, z toho šesť vojačiek.

Na prijatí sa zúčastnili aj náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim a veliteľ NFIU na Slovensku plukovník Jozef Zekucia.

- Reklama -