Ministerstvo dopravy: Malý obchvat Prešova je opäť vo výstavbe

0
Roman Brecely, predseda Siete (Autor: SITA)

„Verím, že ľudia v Prešove budú mať konečne k dispozícií cestu, ktorá tu už mala stáť. Urýchlené dokončenie tejto stavby je našim najvyšším záujmom,“ povedal minister R. Brecely.  

Nová cesta odkloní tranzitnú dopravu z Košíc smerom do Popradu a zároveň je kľúčovým predpokladom pre realizáciu perspektívnych rozvojových programov v južnej zóne mesta. Okrem riešenia vnútorného obchvatu môže Prešov podľa ministra Brecelyho očakávať aj ďalšie stavby, ktoré majú pomôcť doprave v tomto regióne. „V súčasnosti prebieha súťaž na veľký západný obchvat mesta diaľnicou D1 Prešov Západ – Prešov Juh, ktorý je súčasťou diaľnice medzi Bratislavou a Košicami. Zároveň sa veľmi intenzívne pracuje aj na severnom obchvate mesta spolu s dostavbou rýchlostnej cesty R4,“ dodal R. Brecely.  

Situácia na rozostavanej a neukončenej stavbe I/68 Prešov odb. Škultétyho – ZVL predstavovala vážne ohrozenie účastníkov cestnej premávky. Pôvodne vysúťažená firma totiž nerealizovala práce v zmysle harmonogramu a Slovenská správa ciest následne odstúpila od zmluvy z dôvodu neplnenia zmluvných povinností zhotoviteľom stavby. Nový zhotoviteľ stavby, spoločnosť Doprastav, má dokončiť všetky stavebné práce do 275 dní od prevzatia nedokončenej stavby. 

- Reklama -