Ministerka školstva Martina Lubyová prišla povzbudiť prvákov počas testovania pohybových predpokladov

0
Martina Lubyová, ministerka školstva (Autor: TASR)

„Ministerstvo školstva mimoriadne citlivo vníma potrebu rozvíjania športových zručností najmä u detí na prvom stupni základných škôl. Zvyšovaním záujmu o pohybové aktivity u detí si, dúfam, vychováme nástupcov našich úspešných športovcov a reprezentantov slovenského športu,“ uviedla ministerka školstva Martina Lubyová. V rámci návštevy školy si prezrela aj moderné učebne chémie a technickej výchovy a taktiež zavítala na jednu vyučovaciu hodinu.

Testovanie v celkovo desiatich parametroch a činnostiach absolvujú v týchto dňoch žiaci 1. a 3. ročníka vo vybraných základných školách po celom Slovensku.  V každom kraji boli vybrané tri školy. Od školského roku 2018/2019 bude testovanie povinné pre všetky deti 1. ročníkov základných škôl, ktoré absolvujú o dva roky rovnaké testy aj v 3. ročníku.

Cieľom celoplošného žiakov prvých a tretích ročníkov je odporučiť deťom (ich rodičom) druhy športov, na ktoré majú deti predpoklady a môžu sa im venovať aj na výkonnostnej úrovni, resp. ich budú viac baviť vzhľadom na ich danosti. Na testovaní spolupracujú Národné športové centrum,  Slovenský olympijský výbor a Slovenský paralympijský výbor.

- Reklama -