Minister Peter Plavčan na východe Slovenska navštívil aj prešovský velodróm

0
Peter Plavčan (Autor: SITA)

Následne sa presunul do Prešova, kde spolu so štátnym tajomníkom Petrom Krajňákom rokovali s primátorkou mesta Andreou Turčanovou o aktuálnych otázkach v oblasti regionálneho školstva a športu.

Minister Plavčan na stretnutí pripomenul, že školy potrebujú istú formu motivácie a zatraktívnenia menej populárnych, ale pre daný región potrebných študijných odborov, kde by absolventi základných škôl mohli pokračovať v štúdiu.

„Lepšie je byť známym kvalitným remeselníkom, ako s vysokou školou sedieť za pokladňou v hypermarkete,“ poznamenal minister školstva Peter Plavčan.

Po rokovaní na pôde mestského úradu si bol minister prezrieť aj areál cyklistického velodrómu, ktorý je unikátnym na celom Slovensku. Svojimi parametrami spĺňa olympijské kritériá, mesto však má už niekoľko rokov problém nájsť finančné prostriedky na jeho opravu.

„Obnova velodrómu je v našom záujme. Vytvorili by sme tak podmienky pre rozvoj cyklistiky u detí a mládeže a nadviazali na tradíciu tohto športu v meste,“ poznamenala primátorka.

Minister Plavčan potvrdil, že cyklistický šport je na Slovensku čoraz populárnejší a deti a mladí športovci si zaslúžia, aby mali vytvorené čo najlepšie podmienky doma a nemuseli chodiť trénovať do zahraničia.

„Na olympijských hrách, kde štartoval aj Peter Sagan, bolo vidieť, ako je náš cyklista populárny a že šíri dobré meno našej krajiny po celom svete. Jednoznačne sa tam potvrdilo, aký význam má šport pre propagáciu Slovenska,“ dodal minister.

- Reklama -