Minister Gajdoš odhalil v kempe slovenských vojakov na Cypre pamätnú tabuľu na počesť gen. M. R. Štefánika

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: Ministerstvo obrany SR)

„Generál Milan Rastislav Štefánik bol človek, ktorý inšpiroval mnohých z nás k činom, pracovitosti a k službe národu. Aj preto ma teší, že iniciátorom tejto myšlienky, vytvorenia tabule na jeho pamiatku, bola spoločnosť, ktorej členmi sú aj profesionálni vojaci. Odkaz generála Štefánika by mal byť  rozhodne inšpiráciou aj pre všetkých dnešných vojakov,“ povedal šéf rezortu obrany.

„Odhalenie tejto pamätnej tabule je prejavom úcty a vďaky vzácnemu človeku, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou našej histórie. Bol to človek, ktorý aj dnes môže inšpirovať a byť vzorom cieľavedomosti, šľachetnosti, odvahy a lásky k vlasti. Vždy myslel na svoju rodinu, národ, vlasť a jej lepšiu budúcnosť,“ zdôraznil predseda Spoločnosti M.R. Štefánika – klubu Partizánske  rtm. Štefan Ševčík. Ako dodal je veľmi rád, že sa podarila zrealizovať myšlienka vybudovať takéto dôstojné miesto v priestore kempu slovenských vojakov.

Na slávnostnom odhalení pamätnej tabule sa zúčastnila aj vrchná veliteľka mierovej misie UNFICYP generálmajorka Kristin Lund, ktorá zároveň potvrdila, že slovenskí vojaci si svoje úlohy plnia skutočne zodpovedne.

 

- Reklama -