Minister Gajdoš: Chceme podporovať podujatia, ktoré približujú významné historické udalosti

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: SITA)
„V programovom vyhlásení vlády sme sa zaviazali, že budeme presadzovať zvyšovanie vlastenectva a branného povedomia v duchu národných a vojenských tradícií. A ja som presvedčený, že toto je jedna z ciest pre napĺňanie tohto nášho cieľa,“ povedal šéf rezortu obrany. Ako ďalej doplnil, novinkou na tomto podujatí v rámci sprievodného programu ozbrojených síl bola špeciálna dráha, na ktorej si deti mohli preveriť svoju kondičku, ale aj nasadiť plynovú masku, či vybudovať okop pre vojaka.
 
Minister Gajdoš sa včera v Starom Tekove zúčastnil aj na pietnom akte kladenia vencov pri miestnom pamätníku. Pri tejto príležitosti ocenil, že nadšenci z klubov vojenskej histórie približujú všetkým generáciám udalosti, ktoré sa odohrali v tekovskom regióne v marci 1945. „Pútavou formou približujú hrdinstvo bojovníkov v boji proti neslobode a útlaku. A všetkým návštevníkom pripomínajú, že mier a sloboda nie sú garantované automaticky,“ zdôraznil s tým, že si váži prácu ľudí, ktorí majú záujem šíriť medzi obyvateľmi Slovenskej republiky úctu k histórii, k národu a k tradíciám. „Je totiž našou spoločnou úlohou dbať na to, aby sa nikdy nezabudlo, že cesta za oslobodením nášho krásneho Slovenska nebola bez boja,“ povedal.
 
„Boje na Hrone – Tekov 2016“ boli v poradí už 11. ročníkom tohto podujatia. Na jeho príprave sa podieľajú nielen domáce, ale aj zahraničné kluby vojenskej histórie.
 
- Reklama -