Minister Érsek otvoril nákladnú kompu medzi Štúrovom a Ostrihomom

0
Árpád Érsek (Autor: MOST-HÍD)

Jej vybudovanie umožnilo prepojenie ciest I. triedy v Slovenskej republike (I/63) a Maďarsku (11) a otvorilo nové možnosti pre regionálnych prepravcov a podnikateľov v cestnej nákladnej doprave.

“Želám užívateľom kompy, aby túto ekologickú dopravu v priebehu roku mohli využívať čo najdlhšie. Toto nové dopravné spojenie priláka do tohto regiónu ďalších podnikateľov a prispeje k vytvoreniu nových pracovných príležitosti. Do blízkej budúcnosti v tomto regióne počítame aj s výstavbou nového cestného mosta medzi Komárnom a Komáromom, čím sa zlepší dopravná infraštruktúra v tejto lokalite,“ povedal Árpád Érsék, minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Nákladná kompa ponad Dunaj výrazne zlepšuje napojenie ostrihomského priemyselného parku na cestnú sieť Slovenska, ale aj na priemyselnú časť a železničnú prekládkovú stanicu v Štúrove. Otvorenie kompy výrazne uľahčí situáciu pre nákladnú dopravu. Zatiaľ čo sa osobná doprava občanov medzi Štúrovom a Ostrihomom podstatne zlepšila už po obnovení mosta Márie Valérie v roku 2001, nákladné autá pri ceste do Maďarska museli kvôli hmotnostnému obmedzeniu do 3,5t na tomto moste absolvovať časovo zdĺhavú a finančne náročnú obchádzku cez Medveďov alebo Šahy.

- Reklama -