Minister Brecely navštívil Oravu: Cesty prvej triedy v regiónoch bez diaľnic sú pre nás prioritou

0
Roman Brecely, predseda Siete (Autor: SITA)

„Ministerstvo aj vláda chápu význam ciest I. triedy. Najmä v oblastiach s neexistujúcimi rýchlostnými cestami predstavujú práve ony najdôležitejšie tepny do regiónov. Aj v Programovom vyhlásení vlády sme sa zaviazali k modernizácii ciest prvej triedy,“ povedal minister dopravy R. Brecely. Stav ciest prvej triedy do veľkej miery ovplyvnilo dlhodobé podfinancovanie. Toto minister považuje za neudržateľné. „Regióny a ich rozvoj považujem za svoju osobnú prioritu. Dobudovaním a zmodernizovaním ciest prvej triedy chceme podporiť regióny,“ povedal R. Brecely. Minister verí, že vďaka tomu sa v regiónoch zabezpečí rozvoj cestovného ruchu a do oblastí s vysokou mierou  nezamestnanosti prídu investori.

Starostovia okolitých obcí odovzdali ministrovi dopravy aj petíciu, ktorou chcú získať prostriedky na asfaltovanie cesty I/78 v celej šírke a celej dĺžke na území všetkých dotknutých obcí, ktorými táto cesta prechádza a v ktorých sa budovala kanalizácia; teda v Oravskej Polhore, Rabči a Hruštíne. „Ministerstvo dopravy plne rešpektuje legitímne právo všetkých občanov vyjadriť svoj názor. Aj touto petíciou sa budeme zaoberať v súlade s platnými legislatívnymi postupmi,“ povedal minister R. Brecely. 

Minister dopravy sa zaujímal a informoval starostov aj o aktuálnej situácii na horskom priechode Príslop. Na tomto priechode Slovenská správa ciest v súčasnosti realizuje odstránenie zosuvu. Zhotoviteľ začal práce na stavbe pred mesiacom. Doba obmedzenia dopravy sa predpokladá po dobu realizácie stavby, približne štyri mesiace. Vďaka peniazom z Európskej únie v súčasnosti na ceste I/78 už prebieha realizácia projektu „Námestovo – prieťah“, ktorý by mal byť hotový do konca augusta. Zároveň prebehne aj modernizácia a rekonštrukcia mostu v Námestove.

- Reklama -